Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
15 Aug 2019 | 2368 vizualizari
Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

Iata o mancare improvizata un amestec de ghiveci si de moussaka. Carnatii merguez din carnne de oaie se combina foarte bine cu vinetele si dovleceii.   https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/gratin-de-vinete-dovlecel-si-carnat.html

Ingrediente

  • 1 vinata mare
  • 1 dovlecel marisor
  • 2 carnati merguez
  • 200 g sos de rosii de casa
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20-30 g ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika
  • cimbru uscat, dafin 1 foaie
  • 100 gr branza mozzarella
  • arpagic, busuioc proaspat

Mod de preparare

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.

Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna 10 minute. Puneti sare si piper adaugati foaia de dafin si cimbru uscat, sosul de rosii de casa (reteta aici)  si 10-15 cl de apa. Amestecati.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand.

Scoateti carnatii si taiatii bucati.

Dati branza mozzarella pe razatoare.

Varsati legumele cu sosul lor intr-un plat pentru gratin.

Puneti carnatii merguez si deasupra branza rasa.

Puneti 20 de minute in cuptorul incalzit la 210°C.

Serviti-l cald . Decorati cu arpagic si busuioc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sarmale cu carne si ciuperci

Postat de cristeena20

Sarmale cu carne si ciuperci

- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4...

Citeste continuarea

Vinete albe umplute

Postat de panacris

Vinete albe umplute

Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2019, 09:57
Apetisant .....
la 15.08.2019, 10:10
multumesc lucy
la 15.08.2019, 10:32
la 15.08.2019, 11:11
la 16.08.2019, 13:15

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking