Gratin de vinete provensal

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
29 Sep 2021 | 3675 vizualizari
Gratin de vinete provensal

Este o reteta veche de pe timpul caravanelor (se numeste Bohémienne) . Este foarte populara in regiunea franceza Provence ca si faimoasa tocana 'ratatouille'.  https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/gratin-de-vinete-provensal-bohemienne.html

Ingrediente

  • 1 vanătă -250 gr
  • 3 roșii -250 gr
  • 1 lingură pastă de hamsii (anchoïade)
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri bune de cascaval ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ierburi de Provence
  • sare, piper

Mod de preparare

Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul 

Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii.

Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins.

Curățați de piele (sau nu) roșiile și tăiați-le bucăți.

Adăugați roșiile peste vinete, amestecați si puneti ierburi de Provence. 

Acoperiți și gătiți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Se amestecă in mod regulat.

  După acest timp adăugați pasta de hamsii, piperul și amestecați. 

Puneți într-in vas de gratin (am făcut portii individuale) și acoperiți cu brânză rasă. 

Se rumeneste la cuptorul preincalzit la 210 ° C timp de 15 minute.

Serviti ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete provensal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ratatouille pe grill

Postat de BakeUpArtist

Ratatouille pe grill

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se...

Citeste continuarea

Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat

Postat de Bucataras

Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat

Cum se prepară Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat: Feliază conopida. Așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Separat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2021, 19:34
la 29.09.2021, 19:37
Ce bunătate!
la 29.09.2021, 19:54
la 29.09.2021, 20:07
Ce bine arata !
la 29.09.2021, 20:41

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking