Gugelhopf cu zmeura caramelizata

Postat de Anamaria7 in Prajituri
20 Aug 2011 | 3872 vizualizari
Gugelhopf cu zmeura caramelizata

Gata, chiar ca rasturnam tot :)))

Ingrediente

Pentru zmeura caramelizata:

  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 2c zmeura

Pentru chec:

  • 5 oua
  • 1c zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1c faina + 3 lg cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 5 lg ulei
  • 1 mana stafide

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec.

Zmeura caramelizata:

Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza, apoi turnam pe fundul formei de chec si rasturnam zmeura peste.

Chec:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca bezeaua, apoi punem galbenusurile, omogenizam, apoi uleiul. La final presaram coaja de lamaie si punem si stafidele si amestecul de faina, cacao si praf de copt, pe care il omogenizam cu o lingura mare, cu miscari de jos in sus. Turnam blatul peste zmeura si dam forma la cuptor pana cand trece testul scobitorii.

Cand e gata, il scoatem din cuptor si il intoarcem, dar mai lasam forma deasupra lui vreo 10minute, sa traga tot caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhopf cu zmeura caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Postat de Oana

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi...

Citeste continuarea

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

Postat de oanapl

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 09:52
cu zmeuraaaa, buuuunn
la 21.08.2011, 10:53
faina rasturnata ta imi place ideea cu zmeura caramelizata
la 21.08.2011, 12:08
Ce bine arata!!
la 21.08.2011, 14:02
mmmm.....
la 21.08.2011, 14:29

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking