Ingrediente
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 5 oua
- 370 g faina
- 1 praf de copt
- 1 lingura esenta de rom
- 250 ml smantana pentru frisca
- 100 g ciocolata amaruie topita
- 1 para mare
Mod de preparare
Mixam untul spuma impreuna cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si esenta de rom.
Adaugam pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Amestecam faina cu praful de copt. Separat mixam bine frisca.
In compozitie adaugam alternand cateva linguri de faina, apoi frisca iar apoi spuma de albus. Amestecam usor dupa fiecare, pana se omogenizeaza. Procedam la fel pana cand incorporam toate ingedientele.
Din compozitie luam o treime in care vom adauga ciocolata topita. Amestecam pana cand se incorporeaza.
In restul compozitiei adaugam para taiata cubulete.
Pentru copt am folosit o tava de silicon, care nu a trebuit unsa.
Turnam jumatate din compozitia cu pere in tava apoi cea cu ciocolata iar la final cealalta jumatate din compozitia cu pere. Amestecam usor cu varful unui cutit.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~50 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Rasturnam prajitura pe un platou, o lasam sa se raceasca complet apoi o pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu frisca si pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|