Guguluf cu fructe si nuci (de post)

Postat de Valclaudia in Prajituri
7 Dec 2013 | 4550 vizualizari
Guguluf cu fructe si nuci (de post)

reteta preluata de la Lavinia! , pe care eu personal o consider cofetareasa sefa...aici,pe bucataras!

Ingrediente

  • 2 banane mari, coapte
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 ml ulei
  • 5 clementine
  • 250 gr faina proaspat cernuta
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 120 gr nuca taiata
  • 1 esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 150 gr. zahar
  • 60 ml apa
  •  2linguri de cacao
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Zdrobim bananele si clementinele la robot.

Adaugam zaharul pudra, praful de sare uleiul in fir subtire si mixam.

Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, esenta de lamaie, nuca taiata bucati.

Turnam amestecul in forma unsa (cu ulei) de guguluf, dam la copt pentru 40 min la temperatura moderata.

Facem testul cu scobitoarea si daca mai este nevoie, mai lasam putin la copt.

Dupa ce scoatem guguluful din cuptor, pana se mai racoreste putin,preparam glazura.

Punem intr-un ibric apa la foc, adaugam zaharul amestecat cu praful de cacao.

Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru glazura.

Decoram guguluful cu glazura, presaram bombonele colorate si lasam la racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Postat de RODIMUR

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând...

Citeste continuarea

Minitarta cu visine si caise

Postat de timea

Minitarta cu visine si caise

Aluat:   frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2013, 21:54
arata minunat
la 07.12.2013, 21:55
DE cand imi doresc si eu o astfel de forma si nu gasesc
la 07.12.2013, 21:56
la 07.12.2013, 21:56
Ce de arome!! Grozav!!
la 07.12.2013, 21:57
O bunatate de desert

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking