Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

Postat de timea in Prajituri
16 Iul 2013 | 10172 vizualizari
Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

Nu am pregatit nimic special decat aceasta minunata prajitura aromata cu fructe si lamaie care ma reprezinta in totalitate. Cred ca deja toata lumea stie ca imi plac la nebunie prajiturile cu fructe mai ales gen pandispan, chec sau nelipsitele mele tarte cu fructe. Nici nu imi vine sa cred ca am ajuns la reteta 300 si ca sunt de atata timp prezenta aici cu voi. Chiar daca in ultimul timp nu mai am decat serile la dispozitie pt 'bucataras', totusi incerc sa tin pasul cu voi. Va invit la o felie de guguluf si un cappuccino aromat cu scortisoara, adica ceea ce eu consider un rasfat total :).

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 piersici
  • 2 -3 linguri afine
  • Glazura:
  • 6 lingurite zahar pudra
  • 3-4 lingurite zeama de lamaie
  • Altele: 2 linguri de unt pt uns tava

Mod de preparare

Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul.

Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. 

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. 

Adaugam afinele si amestecam usor.

Luam o tava rotunda de guguluf (eu am tava clasica de tort de 26 cm care are si forma de guguluf) si ungem bine cu unt.

Turnam jumatate din compozitie in tava si asezam un rand de piersici date prin faina. Turnam cealalta jumatate din compozitie si asezam inca un rand de piersici.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Ultimele 5 minute putem lasa tava in cuptorul cu focul stins si usa deschisa pentru a nu se lasa blatul.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi asezam cu grija guguluful pe un platou.

Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu putina zeama de lamaie pana obtinem o glazura usor fluida. Punem glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam dungi de glazura peste prajitura.

Lasam sa se intareasca glazura (putem pune la frigider 10 minute) apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura chinezoaica

Postat de rocsi_1612

Prajitura chinezoaica

Blatul:  Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia...

Citeste continuarea

Baba au rhum

Postat de doralinda72

Baba au rhum

Intr-un vas punem drojdia uscata cu 2 linguri de apa calduta, amestecam pana se topeste, apoi adaugam o lingura de faina, amestecam si lasam deoparte. In bolul de la mixer, punem ouale, laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2013, 20:29
La cat mai multe retete delicioase,fata frumoasa!
la 16.07.2013, 20:30
Cat de bine arata!
Felicitari!
La cat mai multe retete!
la 16.07.2013, 20:30
bun de tot
la 16.07.2013, 20:30
Delicios Guguluf!La cat mai multe retete la fel de minunate!
la 16.07.2013, 20:30
Multumesc frumos Buni

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking