Gulii umplute

Postat de divainbucatarie in Mancaruri cu carne
12 Apr 2011 | 4667 vizualizari
Gulii umplute

Ingrediente

  • 6 gulii mari
  • 700 de grame de carne tocata (curcan si vita)
  • 2 linguri de orez
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 500 ml supa legume
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf cimbru
  • 2 frunze busuioc
  • 1/2 litru suc de rosii

Mod de preparare

Spalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.La carnea tocata adaugam o ceapa tocata fin, orezul, cimbru, boia dulce, sare, piper. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, apoi umplem guliile. Le punem intr-o cratita, adaugam supa de legume astfel incat acestea sa fie acoperite si le punem la fiert timp de 10 minute.

Intre timp pregatim sosul de rosii: intr-o tigaie calim a doua ceapa in ulei de masline, punem sucul de rosii peste aceasta, 2 linguri de vin, faina si frunzele de busuioc. Fierbem 2-3 minute si dam la o parte. Punem guliile si sosul intr-un vas termorezistent, acoperim cu o folie de staniol si le dam la cuptor la 200°C pentru 30 minute.

Le servim fierbinti cu smantana si salata verde. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gulii umplute cu branza si spanac

Postat de panacris

Gulii umplute cu branza si spanac

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se...

Citeste continuarea

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de diaconta

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2011, 16:08
Excelenta reteta!
la 12.04.2011, 16:25
la 12.04.2011, 16:37
la 12.04.2011, 16:48
arata nemaipomenit
la 12.04.2011, 17:01

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking