Ingrediente
- 6 gulii mari
- 700 de grame de carne tocata (curcan si vita)
- 2 linguri de orez
- 2 cepe
- 1 lingura faina
- 500 ml supa legume
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita boia dulce
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 varf cimbru
- 2 frunze busuioc
- 1/2 litru suc de rosii
Mod de preparare
Spalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.La carnea tocata adaugam o ceapa tocata fin, orezul, cimbru, boia dulce, sare, piper. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, apoi umplem guliile. Le punem intr-o cratita, adaugam supa de legume astfel incat acestea sa fie acoperite si le punem la fiert timp de 10 minute.
Intre timp pregatim sosul de rosii: intr-o tigaie calim a doua ceapa in ulei de masline, punem sucul de rosii peste aceasta, 2 linguri de vin, faina si frunzele de busuioc. Fierbem 2-3 minute si dam la o parte. Punem guliile si sosul intr-un vas termorezistent, acoperim cu o folie de staniol si le dam la cuptor la 200°C pentru 30 minute.
Le servim fierbinti cu smantana si salata verde. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|