Ingrediente
- 2 kg de gutui
- 2 kg de zahar
- 2 l alcool dublu rafinat
- 5 - 6 l tuica
Mod de preparare
Se folosesc gutui bine coapte, se spala gutuile si se curata cotorul .
Gutuile se taie felii lungi si se pun in damigeana .
Eu am folosit o damigeana de 10 l .
Am pus un strat de gutui si un strat de zahar, alternand gutuile si zaharul pana am pus toata cantitatea de gutui si de zahar .
Am pus damigeana in camara si in fiecare zi am agitat damigeana astfel ca zaharul sa se topeasca .
Dupa o saptamana a rezultat un sirop gros si foarte dulce.
Acum e momentul sa adaugam alcoolul dublul rafinat si lasam amestecul rezultat la macerat inca 10 – 15 zile.
Pe urma strecuram lichidul si il punem iar in damigeana si adaugam tuica in cantitate cat dorim sa iasa de tare lichiorul nostru .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gutuiata - Lichior de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|