Hrisca cu legume la grill

Postat de Bucataras in Vegan / Raw vegan
14 Oct 2020 | 9249 vizualizari
Hrisca cu legume la grill

Pentru astazi am pregatit o mancare sanatoasa, satioasa si plina de culoare: hrisca cu cateva legume puse la gratar, gen sfecla, dovlecei, ardei gras, legume care completeaza bine si imbogatesc gustul mancarii.

Ingrediente

  • 2 cesti de hrisca
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • sare, cimbrisor
  • curry
  • scortisoara
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 sfecle mici
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei iuti
  • Frunze de mangold
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimen
  • sare, piper
  • busuioc proaspat
  • miez de nuca

Mod de preparare

Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa.

Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa hrisca la fiert. 

Pregateste legumele pentru gratar: sfecla si dovlecelul taiate in rondele, ardeii intregi sau fasii daca preferi.

Unge gratarul/tigaia grill cu putin ulei si cand s-a incins aranjeaza legumele si cateii de usturoi taiati, printre legume.  Eu am pus si cateva frunze de mangold pe tigaia incinsa. 

 Arunca un praf de sare, 1 lingurita de chimen si piper macinat proaspat. Intoarce-le de pe o parte pe cealalta atunci cand se rumenesc usor, nu le lasa prea mult, sa ramana crocante.

Pregateste platoul pentru servit: pune 2-3 linguri de hrisca, apoi aranjeaza rondele de legume, ardei, miez de nuca, decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si stropeste cu ulei de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrisca cu legume la grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tartine cu hummus, sfecla rosie si avocado

Postat de Bucataras

Tartine cu hummus, sfecla rosie si avocado

Prajeste painea intai.  Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place.   Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza...

Citeste continuarea

Lapte de migdale

Postat de andaoana

Lapte de migdale

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) . Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2020, 22:56
la 14.10.2020, 23:10
la 14.10.2020, 23:50
la 15.10.2020, 08:20
Delicios!
la 15.10.2020, 10:59
Ce culori frumoase, în farfurie...!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking