Humus in 2 culori

Postat de gurita_ta2005 in Mancaruri de post
29 Apr 2019 | 4850 vizualizari
Humus in 2 culori

Inspiratia am avut-o de la Ksenya, ea facuse acum mult timp si m-am hotarat sa fac si eu.

Ingrediente

Humusul simplu:

  • 1 cutie naut
  • 2 catei de usturoi(2 buc)
  • 1-2 lingurita de pasta de tahini
  • piper
  • ulei de masline
  • zeama din conserva
  • zeama de lamaie

Humusul cu sfecla rosie:

  • 1 cutie naut
  • 1-2 lingurite pasta de tahini
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 bucati sfecla rosie fiarta
  • piper
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat.

Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin ulei de masline, piper si se mixeaza bine pana devine totul o pasta; daca mai este nevoie, se mai adauga din zeama de la naut.

Pentru humusul cu sfecla rosie, se adauga la fel ingredientele si sfecla rosie taiat cuburi, se mixeaza pana devine o pasta.

Se pot face atat cu blenderul cat si cu robotul de bucatarie.

Se asaza pe o farfurie ambele paste de humus, deasupra se pune putin ulei de masline, piper si patrunjel tocat marunt.

Se serveste cu paine prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

Postat de merisor67

Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele...

Citeste continuarea

Pate de linte cu fistic

Postat de simona72

Pate de linte cu fistic

Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2019, 02:08
la 29.04.2019, 08:57
la 29.04.2019, 09:15
Ce culori frumoase!
la 29.04.2019, 15:01
Colorata este gata...
la 29.04.2019, 17:51

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking