Ingrediente
- 3 l lapte integral
- 3 pana la 6 lg lapte praf
- 350 g iaurt
Mod de preparare
1. Punem laptele intr-un vas pe aragaz, la foc mic.
2. Oprim focul inainte de a incepe laptele sa fiarba (cand formeaza o pojghita/"spuma" deasupra, daca aveti termometru alimentar cand ajunge la 78-80°C).
3. Lasam laptele la racit pana ajunge la temperatura optima (30 - 35°C) (daca bagati degetul in lapte nu va opariti).
4. Intr-un vas amestecati iaurtul cu laptele praf.
5. Turnati amestecul de iaurt si lapte praf in laptele cald si amestecati bine.
6. Puneti totul intr-un vas, acoperiti-l cu un capac.
7. Inveliti vasul intr-un prosop (dublu) si lasati-l asa 10 ore.
8. Dupa cele 10 ore, bagati vasul cu iaurt la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt cremos - Homemade" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|