Inghetata cremoasa cu dulce de leche

Postat de ela in Dulciuri
6 Mai 2016 | 3293 vizualizari
Inghetata cremoasa cu dulce de leche

O inghetata cremoasa,dulce dulce si tare buna.Sigur am sa o mai repet foarte curand,in alte combinatii. Ramasesem de la Paste cu destul de multa smantana pentru frisca si ini parea rau sa o arunc.Si la fix am vazut pe internet aceasta reteta.Este un deliciu! Este atat de simplu de facut si doar cu trei ingrediente.

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • - 397gr lapte condensat (eu cumpar de la Auchan)
  • 700ml smantana pentru frisca (nu frisca pentru ca are zahar si va iesi si mai dulce decat este cazul)
  • sare (cam jumatate de lingurita)

Mod de preparare

Conserva de lapte condensat o pinem intr-o oala adanca si turnam peste ea apa cat sa depaseasca capacul conservei cu cateva degete. Punem la foc mic si lasam 3ore sa fiarba (eu am lasat mai putin si nu s-a inchis destul de tare culoarea. Dupa 3ore scoatem conserva din apa si lasam sa se raceasca.

Putem sa pregatim conserva in alta zi, numai sa nu o deschidem. La sfarsitul fierberii vom avea un dulce de leche. Punem compozitia intr-un bol mai mare si o amestecam usor cu o spatula.Adaugam si sarea si amestecam bine.

Separat, mixam smantana pentru frisca pana se intareste. Adaugam frisca batuta, treptat, peste caramel, amestecand usor, pana terminam toata frisca si compozitia este cremoasa si omogena. Punem intr-o forma termorezistenta si sam la congelator pana se intareste.

Inainte de servire, lasam la temperatura camerei inghetata vreo 10minute. Servim cu muuulta frisca, care ii mai ia din dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cremoasa cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cu biscuiti, nuca si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cu biscuiti, nuca si rahat

Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron. Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai...

Citeste continuarea

Biscuiti rustici umpluti cu mere

Postat de Ksenya

Biscuiti rustici  umpluti cu mere

Se face un aluat  din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut  și la final untul rece  taiat în bucăți mici. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2016, 14:46
Ela, ce pofta imi faci. Chiar am dulce de leche.
la 06.05.2016, 14:47
Mena,daca ai stii ce delicioasa este!!!
la 06.05.2016, 14:48
Superrrr!!!! Merita incercat
la 06.05.2016, 14:50
la 06.05.2016, 14:51
Te cred Ela. Eu mi-am facut dulce de leche si ma gandeam sa fac ceva bun iar tu mi-ai dat o idee buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking