Inghetata cu caise, nuci si caramel

Postat de diaconta in Dulciuri
27 Iun 2016 | 4681 vizualizari
Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride? In ce mă priveşte,cu siguranţă este îngheţata. Bine, eu prefer  îngheţata chiar şi iarna.Cel mai mult îmi place îngheţata cu fructe,aşa că am ales să folosesc caise,dar i-am adăugat şi puţin miez de nucă şi un sos caramel. Chiar dacă nu am maşină pentru îngheţată,consistenţa a fost cremoasă,fără “ace de gheaţă”.

Ingrediente

  • 200 ml frisca lichida neîndulcita(eu am folosit Pilos de la Lidl)
  • 397 ml lapte condensat îndulcit
  • 6 buc caise
  • 100 ml lapte
  • Miez de nuca
  • Sos caramel

Nota: Deoarece am folosit lapte condensat îndulcit,este obligatoriu sa folosim frisca neîndulcita sau smântâna pentru frisca.

Mod de preparare

Am mixat foarte bine frisca,apoi am turnat peste ea laptele condensat.

Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active, împreuna cu laptele. Am obtinut un piure fin, pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat.

Am pus si miezul de nuca pe care l-am prajit putin.

Am pus compozitia astfel obtinuta într-o caserola speciala pentru înghetata si am lasat-o câteva ore la congelator.

Am scos odata sa amestec în ea dar am vazut ca nu era cazul sa repet operatiunea.

Am servit cu sos caramel, pregatit dupa reteta de aici.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu caise, nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de cristeena20

Desert fursecuri cu ciocolata

E bine sa pregatiti compozitia cu ceva timp inainte. Se lasa la rece cel putin cateva ore, eu am preparat cu o seara inainte si a doua zi le-am copt. Topim ciocolata cu untul (eu le-am topit in...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Postat de sufletista

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2016, 08:09
E perfecta!
la 27.06.2016, 08:14
Delicioasa!
la 27.06.2016, 08:57
buna
la 27.06.2016, 09:13
la 27.06.2016, 09:19
o bunatate!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking