Ingrediente
- 200 ml lapte condensat neindulcit
- 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
- 200 ml smantana pentru frisca
- zahar pudra vanilat dupa gust
Mod de preparare
Intr-o craticioara se pune laptele condensat si ciocolata rupta bucatele. Se incalzeste usor, fara sa dea in clocot si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se toarna peste crema de ciocolata si cu o spatula se omogenizeaza bine.
Amestecul obtinut se transfera intr-o cutie si se da la congelator. La interval de o ora se scoate cutia si se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata. Este suficient de doua ori (nu a fost cazul de mai multe ori). Dupa aproximativ 4 ore se poate servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|