Ingrediente
- 500 g cirese congelate cu samburi
- 300 g lapte condensat indulcit si rece
- 300 ml smantana pentru frisca
- 6 linguri zahar pudra
- sucul de la cirese lasate dupa ce s-au dezghetat
- sos de ciocolata (optional)
Mod de preparare
Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem semintele, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat.
Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura frumoasa inghetatei.
Separat, mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pana devine ferma, apoi punem ciresele trecute prin blender, sucul lasat de la cirese si omogenizam, iar la final incorporam si laptele condensat.
Punem compozitia rezultata in caserole, turnam si putin sos de ciocolata si dam la congelator pana a doua zi.
Intre timp mai amestecam in inghetata pentru nu forma cristale de gheata si pentru a iesi mai cremoasa.
Servim cu mare pofta alaturi de cornete de inghetata sau bete pentru inghetata si extra sos de ciocolata...mmm o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|