Inima de vita cu legume picante

Postat de Sylvia in Vita
10 Mai 2010 | 14662 vizualizari
Inima de vita cu legume picante

Este o mancare poate mai putin obisuita dar este foarte gustoasa si merita incercata macar o data. Imi place sa experimentez mereu gusturi noi nu intotdeauna imi plac dar pot macar apoi sa fac o lista cu ce imi place si ce nu imi place.

Ingrediente

  • 2 felii mari de inima de vita, 
  • 2 linguri ulei de masline,
  • un ardei,
  • o lingura de verdeata taiata marunt ( ce preferati )
  • o ceapa mica,
  • cativa morcovi mici,
  • 2 catei de usturoi, 
  • 2 linguri de sos soya, 
  • 50 ml vin,
  • sare,
  • piper, 
  • o lingurita amidon,
  • o jumatate de lingurita de otet,
  • o lingurita de pasta de ardei iute

Mod de preparare

Lasam la macerat in frigider pentru macar 2 ore bucatile de inima de vita cu un sos facut dintr-o lingura de soya, 50 ml vin, cateii de usturoi tocati marunt, lingura de verdeata taiata marunt , sare, piper, condimente dupa gust .

  Intre timp pregatim legumele taind ceapa solzisori si ardeiul fasii lungi si subtiri, morcovii eu i-am lasat intregi ca erau mititei tare. Le punem intr-un bol cu o lingura de sos de soya, sare, piper si o jumatate de lingurita de otet si le lasam 15 minute inainte de a le pune la foc.

  Intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam legumele cu sosul lasat. Le lasam la calit la foc mic timp de 5 minute si adaugam bucatile de inima de vita si mai lasam cateva minute. Dupa aceea punem 100 ml de apa si lasam sa fiarba la foc mic si cu capac  timp de 5 minute, intorcand bucatile de inima din cand in cand. La sfarsit condimentam dupa gust  si punem pasta de ardei iute si turnam o jumatate de canita de apa rece in care am dizolvat amidonul, daca folosti Maizena nu trebuie dizolvat si  puteti sa -l puneti direct peste mancare mai diluati cu apa daca este cazul. Am inventat personal aceasta reteta adaptand metoda clasica de preparare a inimii de vita, astept sugetii de la voi daca incercati reteta si gasiti imbunatatiri .  Am servit cu cartofi fierti intregi si rumeniti cateva minute la cuptor si am decorat cu fire de ciboulette ( ceapa  ciorii cred ca este denumirea populara in Romania, ceva ceapa salbatica de la care se folosesc numai cozile foarte subtiri, este foarte gustoasa)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de vita cu legume picante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...

Citeste continuarea

Gulas unguresc traditional

Postat de Pungasa_Rogue

Gulas unguresc traditional

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2010, 15:03
wow!
la 10.05.2010, 15:13
....si eu tot wow................frumos,frumos,frumos..................
la 10.05.2010, 15:24
Si mie imi place sa experimentez tot felul de meniuri noi si trebue sa-ti spun ca ceia ce ai facut tu aici, arata excelent5 furculite
la 10.05.2010, 15:27
cred ca e foarte!!!! gustoasa, imi p;lace fff mult!
la 10.05.2010, 15:54
Imi place inima,iar la cum ai pregatit-o cred ca este si foarte buna.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking