Inima racoritoare cu mango

Postat de Valclaudia in Prajituri
28 Iul 2013 | 3384 vizualizari
Inima racoritoare cu mango

aveam un mango de aproape un kilogram si nu prea stiam ce sa prepar din el. In afara de asta, mai aveam si dungile ramase dupa portionarea prajiturii de ieri si niste sos alb de ciocolata. + un mare chef de bubuleala...

Ingrediente

Pentru jeleul de mango:

  • 900 gr. pulpa de mango
  • 120 gr. zahar
  • 1l apa
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • zeama de la jumate de lamaie

Pentru baza desertului:

  • cca 250 gr. marginea unei prajituri portionata ieri (cu urme de rubarba si sfecla rosie)
  • cca 50-60 ml sos alb de ciocolata (tot de la prajitura de ieri)

Pentru decor:

  • 200 ml frisca lichida vegetala
  • 150 gr. afine

Mod de preparare

Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea.

Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri.

Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat.....

Am pus 800 ml de apa intr-un vas la foc mic, impreuna cu zaharul,zeama de lamaie si fructul de mango zdrobit.

Cu restul de apa rece (200ml), am dizolvat praful de budinca,cu grija sa nu ramana cocoloase. Cand lichidul din vasul de pe foc a atins punctul de fierbere,am adaugat budinca dizolvata si am amestecat continuu pana am obtinut o crema groasa.

Asa fierbinte am turnat-o in forma peste bucatile de blat de prajitura (marginile de care aminteam) si am lasat-o sa se raceasca complet in camara, la racoare.

Dupa cca 3 ore am desprins inelul formei.

Am mixat frisca (rece, de la frigider) la viteza mare a mixerului pana a devenit ferma. Cu aceasta am decorat inimioara mea racoritoare iar la final am adaugat afinele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima racoritoare cu mango" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura rasturnata cu prune

Postat de MotanLaOale

Prajitura rasturnata cu prune

Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 120g, se amesteca cu scortisoara. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt se presara zaharul amestecat cu scortisoara pe tot...

Citeste continuarea

Desert negresa cu nuci si cirese

Postat de Oana

Desert negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 20:57
ce frumoasa e!
la 28.07.2013, 20:58
Minunata!
la 28.07.2013, 20:59
Ce bine suna!
la 28.07.2013, 21:00
Mmmmm
la 28.07.2013, 21:01
bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking