Ishlere :)

Postat de Anamaria7 in Dulciuri
26 Aug 2009 | 32555 vizualizari
Ishlere :)

Am tot auzit eu de ele, dar doar acum le-am incercat. Mici si duuulci :D

Ingrediente

Aluat:
  • 200g unt
  • 1 ou
  • 4 lg smantana
  • 1 lgt suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • 500g faina
Crema 1:
  • 200g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg cacao
[sau] Crema 2:
  • 1 pachet de unt
  • 140g zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 3 lg amidon
  • 3-4 lg cacao/ness
Decorare: ciocolata topita + nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru aluat, untul se mixeaza cu oul, apoi se adauga pe rand smantana, sucul de lamaie, esenta de vanilie si faina. Se intinde o foaie de aluat de cca. 0,5cm grosime din care se taie cerculete de 2,5cm in diametru. Acestea se asaza pe hartie cerata si se tin la cuptor la 180 C pana devin aurii/aramii (cca 20min).

Pentru crema 1, untul se freaca cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga cacaoa.

Pentru crema 2, untul se freaca cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga laptele, iar la final se incorporeaza faina amestecata cu amidonul.

Cu biscuitii scosi din tava si raciti se fac sandvisuri cu crema, iar apoi se scufunda cu cate o parte in ciocolata topita. Asteptam pana se raceste si repetam pe partea cealalta si pe lateral - unde se pune si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ishlere :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu nectarine si afine

Postat de AlexTeacher

Tarta cu nectarine si afine

Adaugati oul si untul la temperatura camerei intr-un  malaxor (eu folosesc un Ankarsrum, sunt super multumit de el) – montati atasamentul pentru...

Citeste continuarea

Placinte cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Placinte cu mere, de post

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2009, 18:01
Cred ca sunt foarte bune.
Esti sibianca ca si mine
la 27.08.2009, 22:10
ce bine arata am sa incerc si eu reteta ta
la 28.08.2009, 01:14
mainile sus pentru sibiiiiu sunt prea bune ca sa risti sa le faci des :P
la 31.08.2009, 19:05
Crema nr.2 nu se fierbe ?
la 05.10.2010, 00:05
heiiiiiiiii!!!!!! si eu sunt din sibiu!!!!!!!! iar reteta ta e bestiala!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking