Ingrediente
Pt. blat:
- 500 g faina
- 1/2 lgt sare
- 150 g untura
- 2 oua
- 100 g Green Sugar
- 1 lgt bicarbonat de sodiu
- smantana cat cuprinde
Crema:
- 300 ml lapte
- 100 g Green Sugar
- 3 lg faina
- 2 lg cacao
- 50 g ciocolata amaruie
- esenta de rom
- 150 g unt
Glazura:
- 150 g ciocolata amaruie
- 3-4 lg lapte
- 1 lg unt
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine si se mai adauga smantana atat cat este necesar pentru a se putea framanta un aluat potrivit si omogen. Se intinde pe masa de lucru in grosime de cca 3 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar cu gura nu foarte mare. Mie mi-au iesit 80 de cerculete (40 perechi). Se aseaza in tava si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Crema: Faina, cacaoa si Green Sugar-ul se amesteca, se toarna putin cate putin laptele, amestecand bine cu un tel sa nu se faca cocoloase, apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa. Cand s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc, se pune ciocolata amaruie rupta bucati, se amesteca pana se topeste aceasta apoi se pune untul si esenta de rom, amestecand bine pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca bine.
Jumatate din islere se ung cu crema iar restul islerelor se lipesc de cele cu crema. Se apasa usor pentru a face priza buna intre ele si se dau deoparte.
Glazura: Intr-un ibric se pune ciocolata impreuna cu laptele si untul sa se topeasca, apoi cu ajutorul unei lingurite se unge partea de deasupra a islerelor. Se lasa sa se raceasca si intareasca glazura dupa care se pot servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|