Ingrediente
- 500 gr de varza murata
- 300 gr de ciolan afumat (sau peste afumat)
- 2 carnati afumati
- 10-12 prune uscate
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1,5 l apa
- 1 lingura bulion de rosii
- cimbru, dafin
- 2 lingurite paprika
- sare
- piper proaspat macinat
- smantana
Mod de preparare
Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute.
Desarati varza, tocati-o fasii fine.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei.
Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti.
Puneti varza murata, 1,5 l de apa, cimbrul si dafinul.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.
Scoateti carnea si taiati-o cubulete iar carnatul taiati-l rondele.
Adaugati-le din nou la varza cu prunele uscate, paprika si bulionul de rosii.
Lasati sa fiarba inca o jumatate de ora.
Verificati daca mai trebuie sare si piper.
Serviti supa fierbinte cu o lingura de smantana.
O puteti acompania cu mamaliguta sau cu o paine de calitate.
O "nebunie" de supa aromata si parfumata. Aciditatea verzii murate este atenuata de dulceata prunelor....
Pofta Buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kapustnica: supa slovaca cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|