Ingrediente
- pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata
- pentru crema:
- 350 ml frisca lichida
- 150 ml lapte
- 2 linguri zahar pudra
- 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie
- pentru glazura:
- 100 gr ciocolata vrac
- 40 gr frisca lichida
- 50 gr unt
- 1 lingura coniac
Mod de preparare
BLAT : separam galbenusurile de albus.batem albusurile spuma ,adaugind pe rind cite o lingura zahar batind dupa fiecare . punem apoi galbenusurile unul cite unul.se adauga plicul cu crema si se omogenizeaza.
punem compozitia intr-o tava (20/25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins in prealabil ,foc mediu pentru 25 minute.
CREMA : punem toate ingredientele intr-un bol si mixam bine,mai intai la viteza mica apoi la viteza mai mare .trebuie sa devina o crema legata bine.
GLAZURA: topim ingredientele la foc mic.
pe blatul rece se intinde uniform crema intr-un strat gros si se niveleaza.se da la frigider.
se scoate tava,portionam prajitura si glazuram fiecare prajitura in parte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem (reteta nr 100 !!! )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|