Ingrediente
- 600-700 ml lapte
- 3 oua
- 100 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare
Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.
Se da focul la minim si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus. Se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot pe un platou.
Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, apoi se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar si amidonul. Se pune pe foc mic si amestecand continuu se fierbe pana sosul se leaga si ajunge la consistenta dorita. Se aromeaza cu vanilie.
“Bulgarii de zapada” se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie.
Desertul se da la frigider si se serveste cand este foarte rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|