Ingrediente
- o cutie cu foi de lasagna
Pentru umplutura:
- 500 g carne tocata
- 150 g ciolan afumat dezosat ( cu tot cu partea de sorici )
- o conserva de ciuperci ( 340 g )
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- sare
- piper
- cimbru
Sosul:
- 150 gr unt,
- 100 gr faina,
- 0,7 l lapte
- 0,7 l suc de rosii,
- sare,
- busuioc maruntit,
- un praf de nucsoara
In plus:
- 200 g. cascaval pentru ras deasupra.
Mod de preparare
Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul bine si oprim focul.
Pregatim sosul: Punem untul sa se topeasca, adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija, sa nu se lipeasca de peretii vasului. Oprim focul si adaugam busuioc maruntit si-un praf de nucsoara.
Ungem cu putin ulei un vas termorezistent, apoi il tapetam cu un strat de sos si asezam un rand de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Acoperim uniform cu un strat de umplutura , apoi reluam ordinea cu sos, foi de lasagna, sos si iar umplutura, astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos . Deasupra radem cascavalul si presaram un strat fin de busuioc maruntit.
Punem tava in cuptor, la foc mic, pentru cca. 40 minute, pana ce intreaga cantitate de sos va fi absorbita de foile de lasagna, care vor capata un aspect valurit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|