Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Postat de Satisfyyourcravings in Retete Delikat
19 Iul 2018 | 2391 vizualizari
Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale. Cum sa faci un avid mancacios de carne si produse din carne sa mai incerce din cand in cand si preparate vegetariene? Folosind noile condimente si amestecuri de mirodenii din gama Delikat cu ingrediente 100% naturale.  Pentru aceasta reteta am folosit "carne tocata" vegetariana din proteina din soia condimentata perfect cu Delikat-condimente pentru sarmale si Delikat- oregano uscat.   

Ingrediente

  • 250 grame foi pentru lasagna (eu am folosit cu spanac; de preferat proaspete; dar eu am folosit uscate)
  • 180 grame "carne tocata" vegetariana (se poate inlocui cu linte sau carne tocata de vita si porc)
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 pachet Delikat- Condimente pentru sarmale
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare, piper
  • 400 grame rosii in bulion
  • 70 grame pasta de tomate
  • 1/2 cana lapte
  • 100 grame braza Cottage (se poate inlocui cu branza proaspata de vaci sau creme fraiche)
  • 100 grame telemea nu foarte sarata
  • 150 grame branza Cheddar si Gouda rase (se pot inlocui cu cascaval)
  • 20 grame Parmezan ras
  • frunze proaspete de busuioc si oregano
  • salata pentru servit

Mod de preparare

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 5-8 minute amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile in bulion, pasta de rosii si laptele, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa 15-20 de minute, pana devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp, se fierb foile de lasagna (daca se folosesc cele uscate) cateva minute pana devin usor maleabile. Se scurg de apa si se clatesc sub jet de apa rece. 

Se amesteca branza Cottage cu telemeaua intr-un bol. 

Se transfera jumatate din sos intr-un alt vas, iar in tigaie se asaza cateva foi de lasagna astfel incat tot sosul sa fie acoperit. Se adauga jumatate din cantitatea de branza Cottage si telemea peste, impreuna cu jumatate din cantitatea de Gouda si Cheddar.  Se adauga restul de sos, apoi foile ramase de lasagna, iar la final restul de branza Cottage si telemeaua, branza Cheddar si Gouda si parmezanul. 

Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 20-25 de minute. 

Se lasa putin la racit inainte de a fi taiata. Se serveste cu frunze proaspete de busuioc, oregano si salata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

Postat de xana

Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

Taiem puiul in bucati potrivite si il condimentam cu amestecul Delikat si cateva boabe de piper Delikat macinate bine, apoi il dam la frigider pentru o ora. Intr-o tigaie cu putin ulei de...

Citeste continuarea

Ciuperci de padure cu smantana

Postat de sufletista

Ciuperci de padure cu smantana

Intr-un ceaun topim untul, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete. Lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ciupercile fierte si taiate felii, 1 cana cu apa, sare, piper si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2018, 22:25
N-am făcut lasagna până acum, dar rețeta ta este deja un îndemn...!
la 19.07.2018, 22:55
Nu mă împac eu cu soia, prefer lintea, dar apreciez mult preparatul tău! Cu siguranță e tare gustos... Am și eu în plan o lasagna pe mâine
la 19.07.2018, 22:58
la 19.07.2018, 23:41
Simona, nici eu nu sunt mare fan soia, dar am gasit o firma cu o gama larga de produse din soia care au un gust senzational.
la 20.07.2018, 01:44

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking