Ingrediente
- 3 morcovi
- 3-4 cartofi
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura faina
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cub mic de unt
- 1 cana lapte
- 1-2 linguri mascarpone
- 1 praf de nucsoara
- 3 fileuri de piept de pui
Mod de preparare
Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.
Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se pun pe foc pana untul se dizolva, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se pune treptat laptele, se lasa sa dea in clocot si se mai completeaza cu lapte pana ajungeti la consistenta dorita a sosului. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga mascarpone, se amesteca si se adauga sosul peste legumele pudrate cu sare si piper.
Se da tava la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute.
Fileurile de piept de pui se condimenteaza dupa gust, eu am folosit doar sare si piper, se prajesc intr-o tigaie grill sau intr-o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei.
Serviti pieptul de pui cu garnitura de legume. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|