Lipii libaneze cu omleta si branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Sandvisuri
27 Iul 2016 | 4524 vizualizari
Lipii libaneze cu omleta si branzeturi

Nimic nu este mai simplu, mai bun si mai gustos, ca o asa lipie, dimineata la micul dejun! Dam o raita prin frigider, vedem ce cu ce putem combina si putem obtine niste bunatati. Cam asa am facut si eu, aveam lipii ce trebuiau consumate, ceva branzeturi, am facut repede o omleta si gata. La aceste chestii m-am folosit de aparatatul meu drag, Panini Maker, la care imi pregatesc si niste sandwich-uri delicioase, dar voi puteti pregati totul intr-o tigaie antiaderenta.

Ingrediente

  • 3 lipii libaneze
  • 100 gr cas de oaie
  • 80 gr urda
  • 100 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 oua
  • 30 gr bacon cubulete
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 4 crengute marar verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ouale le batem spuma, punem un praf de sare si piper. Tocam jumatate din mararul verde, il amestecam cu ouale. Conectam Panini Maker la curent, punem bucatile de bacon si le rumenim usor. Turnam compozitia de omleta, inchidem capacul aparatului si lasam omleta sa se rumeneasca. Cand este gata, o luam din aparat si o facem bucatele potrivite. Casul, urda si mozzarella, le dam pe toate pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-un bol, le amestecam, presaram sare, piper, ierburile de Provence, dar adaugam si parmezanul.

Restul de marar verde il tocam, il incorporam in compozitia de branzeturi. Luam prima lipie si pe jumatate din ea punem din amestecul de branza, apoi bucatele de omleta. Venim cu cealalta jumatate de lipie peste umplutura, presam putin. La fel facem si cu celelalte lipii. Punem prima lipie in Panini, inchidem capacul si le lasam pana se rumenesc si branzeturile se topesc.  La fel coacem si celelalte lipii. Nu aveti acest aparat, simplu, le rumeniti intr-o tigaie, asa cum am mai zis si in introducere. Le portionam, presaram patrunjel verde tocat deasupra, le servim calde cu felii de rosii!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze cu omleta si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle umplute

Postat de caroline

Chifle umplute

Chiflele se scobesc usor ( facand atentie sa nu le rupem ) . Intr-un bol punem tonul cu tot cu uleiul de masline din conserva, porumbul dulce bine scurs de lichid si maslinele negre ( fara...

Citeste continuarea

Hamburger din carne de strut

Postat de oanapl

Hamburger din carne de strut

Pui chiftelele pe grillul bine incins, cat inca acestea sunt congelate. Dupa ce s-au facut bine, le asezi intre celelalte ingrediente alese pentru hamburger. Tai chiflele (eu am folosit 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2016, 20:41
la 27.07.2016, 20:52
Hai Merisor
la 27.07.2016, 20:54
super
la 27.07.2016, 21:00
la 27.07.2016, 21:02
Multumesc Bianca

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking