Luscos cu carne de rata

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
28 Dec 2020 | 3631 vizualizari
Luscos cu carne de rata

Luscosul - zama ardeleneasca cu varza este febletea sotului meu. Ii aduce aminte de copilarie pentru ca bunica lui avea multe rate.

Ingrediente

  • 600 gr tacamuri rata
  • 2 linguri untura rata
  • 2 rosii
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 tija marar
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri otet mere -optional
  • piper negru macinat
  • sare
  • verdeata

Mod de preparare

  1. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele.
  2. Legumele se soteaza usor in untura de rata.
  3. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate.
  4. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati.
  5. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar.
  6. Rosiile se maruntesc si se pun in oala spre sfarsitul fierberii.
  7. Luscosul este gata cand sunt patrunsi morcovii si carnea.
  8. Piperati si dregeti ciorba cu smantana.
  9. Sa nu faca cocoloase, smantana trebuie diluata cu zeama calda din ciorba.
  10. Gustati, sarati, piperati sau acriti cu putin otet de mere, daca este necesar.
  11. La servire presarati deasupra verdeata.
  12. Serviti alaturi ceapa si ardei iuti.
  13. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos cu carne de rata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa crema de legume

Postat de oanapl

Supa crema de legume

Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă,...

Citeste continuarea

CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE

Postat de panacris

CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE

Carnea de oaie se fierbe în apă, puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 29.12.2020, 00:37
la 29.12.2020, 07:17
la 29.12.2020, 09:52
Adauga comentariu...
la 29.12.2020, 10:30
la 29.12.2020, 11:58

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking