Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

Postat de gaby_d in Peste
21 Noi 2012 | 13347 vizualizari
Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

Ingrediente

  • 4 bucati macrou
  • o lamaie
  • 3-4 linguri sos de soia
  • faina alba
  • faina porumb
  • ulei
  • 10 cartofi
  • o lingurita praf usturoi
  • o lingurita boia de ardei
  • jumatate lingurita rozmarin
  • o punga mix de legume congelate
  • o lingura margarina

Mod de preparare

Am spalat, decapitat :)) si curatat pestele.

Doua bucati le-am taiat de-a lungul sirei spinarii, iar doua le-am portionat in bucati mai mici.

Am amestecat sucul de la lamaie cu sosul de soia si-am uns bine pestele. L-am dat la rece pentru o ora.

Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari (nu taiati pai).

Am pregatit in acelasi timp doua tigai cu ulei (una pentru cartofi, alta pentru peste) si o craticioara pentru mixul de legume - trebuie sa fie gata toate odata. ps. plus ceaunul pentru mamaliga :P

Bucatile de peste taiate mai mici le-am dat printr-un amestec de faina de grau cu faina de porumb. Le-am prajit pe ambele parti la foc mediu.

In cratita pentru cartofi am pus mai mult ulei si am lasat sa se infierbante bine dupa care am plonjat cartofii scursi bine. Cand erau usor rumeniti am adaugat praful de usturoi, boiaua si rozmarinul. I-am lasat pana au devenit aurii si bine patrunsi.

Am topit margarina in craticioara si-am calit 7-8 minute mixul de legume. Am condimentat cu sare si piper.

Cand trecuse pe jumatate timpul de prajire al pestelui si cartofilor am infierbantat grilul si am pus celelalte bucati de macrou.

Le-am lasat cate 7-8 minute pe fiecare parte.

Am servit pestele cu cartofi, mix de legume, mamaliga si mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu cartofi aromati si mix de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Macrou la cuptor

Postat de Ksenya

Macrou la cuptor

Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa...

Citeste continuarea

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Postat de katty

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 21.11.2012, 14:29
bun, bun ! cartofii arata super, insa nu apare modul de preparare !
la 21.11.2012, 14:29
Vin si eu la masa, ma primesti?
la 21.11.2012, 14:34
Modul de preparare urmeaza Gaby, arunca intai buzduganul, apoi vine si cu restul In orice caz, daca ai pus ingredientele si poza, totul este clar
la 21.11.2012, 14:34
Delicios!
la 21.11.2012, 14:35
eu vreau sa gust

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking