Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos

Postat de madi_marin in Peste
2 Ian 2014 | 8792 vizualizari
Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos

Bine v-am regasit! Sper că sănătoşi, frumoşi şi dispuşi să mâncaţi mai uşor după atâtea ospăţuri. V-am pregătit o reţetă simplă, care sper să vă placă!

Ingrediente

  • 2 macrouri
  • ulei
  • sare
  • piper cu lămâie
  • boia iute
  • mălai
  • smântână slabă
  • mărar proaspăt
  • usturo

Mod de preparare

Macroul se curăţă şi se taie rondele.

Se unge cu un pic de ulei, se presară cu un praf de sare şi amestec de piper cu lămâie (Kamis) şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor să se rumenească.

Între timp se prepară sosul ( se amestecă smântâna cu usturoi după gust, sare, piper şi mărar proaspăt tocat) şi turtele de mămăligă. Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare care se dă la răcit. Când e călduţă, se modelează turte care se ung cu un stop de ulei si se condimentează cu un praf de boia, piper şi un pic de sare. Se prăjesc pe ambele părţi sau se frig pe grătar.

Macroul se serveşte cu turtele şi sosul de usturoi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

Postat de madi_marin

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

Dezgheţăm produsele congelate . Se toaca cepele verzi şi căţelul de usturoi şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul şi se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se...

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 15:31
imi place orice peste, deci ce-ai facut tu aici e super
la 02.01.2014, 15:34
la 02.01.2014, 15:35
Nu zic nimic dar tot m-as marita cu tine
la 02.01.2014, 15:36
tot as papa de acolo, tot!
la 02.01.2014, 15:37
Ela...multumesc!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking