Madlene

Postat de nadea68 in Dulciuri
26 Noi 2016 | 3718 vizualizari
Madlene

Va invit la madlene, o reteta pe care voiam demult s-o fac, dar nu aveam forme. Am gasit forme pentru madlene si reteta la Merisor.:) Usor de facut si foarte bune!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie sau vanilie

Mod de preparare

Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.

Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul usor racit si coaja de lamaie sau vanilia.

Praful de copt il amestecam cu faina si adaugam putin cate putin la compozitia de oua si lapte. Aluatul iese destul de moale.

Aprindem cuptorul la 180°. Cu o lingurita, umplem formele de madlene. Dam la cuptor cam 20 minute, in orice caz facem test cu scobitoare.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam la racit. Ies cam 100 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert madlene cu suc de clementine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul. Se adauga untul topit si sucul de clementine. Se cerne faina peste compozitie si se adauga praful de copt. Se omogenizeaza. Se da drumul la cuptor...

Citeste continuarea

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de katty

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2016, 17:02
Delicioasee!
la 26.11.2016, 17:02
ce frumoase sunt
la 26.11.2016, 17:07
Foarte bune!
la 26.11.2016, 17:12
Frumusele !
la 26.11.2016, 17:14
Într-o vreme mâncam multe, adică mai după Revoluţie, acum le-am rărit, dar nu ştiu de ce. Arată foarte bine!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking