Ingrediente
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 150 g zahar
- 200 g unt
- 400 g faina
- un pliculet praf de copt
- sare
- coaja de lamaie sau vanilie
Mod de preparare
Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.
Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul usor racit si coaja de lamaie sau vanilia.
Praful de copt il amestecam cu faina si adaugam putin cate putin la compozitia de oua si lapte. Aluatul iese destul de moale.
Aprindem cuptorul la 180°. Cu o lingurita, umplem formele de madlene. Dam la cuptor cam 20 minute, in orice caz facem test cu scobitoare.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam la racit. Ies cam 100 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|