Magdalene cu lamaie si strugurei

Postat de Poliana in Prajituri
26 Iul 2013 | 8511 vizualizari
Magdalene cu lamaie si strugurei

Magdalenele sunt niste prajiturele tare simple si gustoase. Ingredientele nu sunt foarte diferite de o prajitura normala, insa difera putin modul de preparare. Se pot face multe combinatii, cu multe arome...vanilie, ciocolata sau chiar fructate. Eu am ales sa combin lamaia cu strugurei, stiu...putin acrisoara combinatia insa a mers perfect cu dulcele prajiturelelor.

Ingrediente

  • 2 oua mari
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 2 linguri lemon curd
  • strugurei
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

In reteta am folosit lemon curd pentru ca aveam in dotare siiii...strugurei proaspeti si aromati. Daaar, daca nu aveti lemon curd puteti folosi o lingura suc de lamaie combinata cu o lingura smantana si o lingurita zahar si gata.

Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt. Ouale se mixeaxa bine impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Se adauga faina in doua reprize si se mixeaza usor dupa fiecare adaugare. La final se adauga si untul moale la temperatura camerei, lemon curdul si extractul de vanilie si se omogenizeaza. Punem boabe de strugurei dupa bunul plac si amestecam usor cu o spatula.

Punem compozitia la rece pentru cel putin o ora. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem cu unt si tapetam cu faina formele de magdalene. Daca aveti forme de silicon nu mai este nevoie sa le ungeti. Umplem formele cu compozitia de magdalene pana la 2/3 din capacitatea maxima. Punem tava la rece pentru 20 de minute.

Dupa cele 20 de minute scoatem tava din frigider si o introducem in cuptorul incins. Coacem magdalene timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magdalene cu lamaie si strugurei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec pufos cu Amaretto

Postat de Creatsa

Chec pufos cu Amaretto

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa. Am adaugat peste albusuri...

Citeste continuarea

Desert clafoutis cu capsuni

Postat de BakeUpArtist

Desert clafoutis cu capsuni

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2013, 09:10
Ce frumoase sunt !
la 26.07.2013, 09:11
la 26.07.2013, 09:15
Minunate!!!
la 26.07.2013, 09:17
vin cu cafeaua la tine
la 26.07.2013, 09:22
ce bine arata

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking