Ingrediente
- 1,5 l apa
- 1 + 1/2 cana malai
- un varf lingurita sare
- o lingura de unt
- 150 g jumari porc uscate
- 300 g branza de vaci razuita
- 50 g sunca de casa
Mod de preparare
In tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt si cu o lingura de lemn se amesteca. Se lasa 2-3 minute, se adauga jumarile de porc. Se lasa cca. 4-5 minute si se adauga branza. Se amesteca bine, cat branza sa se topeasca.
O tava termorezistenta se unge cu unt. Mamaliga se pune in tava. Deasupra se asaza bucati de branza si felii de sunca taiate subtire. Se da la cuptor, pentru cca 7-10 minute. Nu mai mult.
Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|