Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

Postat de Doinavar in Aperitive / Garnituri
18 Noi 2013 | 15156 vizualizari
Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

Sotul meu nu prea mananca mamaliga (daca va vine sa credeti :) ). Dar aceasta mamaliguta in straturi, cu branza si cu sunca, pur si simplu a devorat-o. Ii aducea aminte de o mancare facuta de parintii lui din Ardeal, dar putin altfel. Voi face si asa cum povesteste el, alta data. Mancarica asta este gustoasa, simpla, usor de preparat si de mancat.

Ingrediente

  • 300 g malai extra
  • 250 g telemea de oi
  • 250 g costita (sunca)
  • 50 g unt
  • 50 g smantana
  • 1-2 peperoni
  • 2-3 lingurite ketchup
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Preparati intai o mamaliguta nu prea vartoasa, din malai, 1,5 litri de apa si putina sare. Toata lumea stie cum se face o mamaliga, nu?

Taiati costita in feliute foarte subtiri sau cubulete si caliti-o putin intr-o tigaie antiaderenta. Daca nu are destula grasime, puteti pune si o lingura de ulei. Ungeti un vas de sticla termorezistenta, mai inaltut, cu putin unt, puneti un strat nu prea gros de mamaliguta, jumatate din cantitatea de costita, din nou mamaliguta, jumatate din telemea rasa, costita ramasa si incheiati cu restul de mamaliguta.

Aveti grija sa intindeti frumos fiecare strat de mamaliga cu o spatula uda si din loc in loc mai strecurati cate un cubulet de unt. Deasupra presarati restul de telemea, peperoni taiati feliute subtiri, restul de unt si dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 20 de minute.

Cand serviti portiile, decorati cu patrunjel, cate o lingurita de smantana si cateva picaturi de ketchup, pentru aspect. Mie mi-a placut mai mult calda, dar nici rece nu-i de lepadat.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Sufleu cu ficatei

Postat de MotanLaOale

Sufleu cu ficatei

Intr-o tigaie punem uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga si ficateii taiati bucatele si si se calesc pana se duce zeama lasata de ei. Se pun la racit. Intr-un castron punem...

Citeste continuarea

Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)

Postat de caroline

Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mai mici ca marime. Incingem putin ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit pana se rumenesc frumos.Cand sunt aproape gata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2013, 13:42
Buna trebuie sa fie!
la 18.11.2013, 15:04
Ma omori de tot!
la 18.11.2013, 16:18
dementiala
la 18.11.2013, 17:06
vai de mine! cine m-a pus să mă uit?
la 18.11.2013, 19:23
ce bn arata

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking