Ingrediente
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 vanata medie
- 300 gr naut fiert in prealabil
- 200 gr rosii date pe razatoare
- 1 lingura ulei
- sare
- piper negru macinat
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- boia dulce afumata
- patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele. Morcovul il taiem rondele subtiri, ceapa o tocam fin, ardeiul gras il taiem cubulete mici. Vanata o descojim si o taiem cuburi mai mari. Presaram putina sare si o punem intr-o sita pentru 20 de minute.
Intr-o tigaie adanca punem la calit ceapa si morcovul. Adaugam ardeiul gras, apoi cubuletele de vinete.
Intre timp radem rosiile si le fierbem 10 minute daca sunt prea apatoase. Cand legumele sunt moi, punem rosiile, foile de dafin, cimbru, busuic,boia, sare si piper si fierbem 10 minute. Adaugam nautul si potrivim de sare si piper.
Oprim focul si presaram patrunjelul verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|