Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri cu carne
16 Ian 2016 | 5848 vizualizari
Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

Am preparat aceasta mancare cand a fost Meri racita. Meri a zis ca a fost gustoasa.

Ingrediente

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 750 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • patrunjel verde
  • 50 g parmezan
  • Pentru sos:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 200 g pastrama de porc afumata
  • 200 g pasta de rosii
  • 200 g zacusca de legume
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui.

In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute.

Se amesteca din cand in cand.

Se adauga apoi orezul spalat si tinut 30 de minute la hidratat in apa cat sa fie acoperit.

Se amesteca de cateva ori orezul cu ingredientele din vas, apoi se completeaza cu apa fierbinte si se seteaza programul RICE pentru 40 de minute.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, se adauga cate un praf de sare, piper, cimbru, foile de dafin si o crenguta de rozmarin.

Cand timpul expira, se adauga in orez, patrunjelul tocat si parmezanul.

Cat timp fierbe orezul se prepara si sosul.

Se curata legumele si se taie in forma de bastonase si se pun la calit in ulei de masline.

Cand sunt usor patrunse, se adauga si pastrama de porc, feliata tot sub forma de bastonase, se amesteca bine, apoi se adauga zacusca si sucul de rosii.

Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, timp in care se potriveste gustul de sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc verde.

Se serveste orezul cu mult sos de legume si eventual salata sau muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ardei umpluti- Punjene paprike

Postat de ctlina

Ardei umpluti- Punjene paprike

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un...

Citeste continuarea

Rulada din fleica de porc

Postat de sufletista

Rulada din fleica de porc

Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2016, 18:26
la 16.01.2016, 18:27
Super!
la 16.01.2016, 18:29
buna buna
la 16.01.2016, 18:35
la 16.01.2016, 18:46
Arata tare bine

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking