Mancare de post - Galuste cu soia

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
24 Mar 2015 | 12119 vizualizari
Mancare de post - Galuste cu soia

Inca de cand am facut ciorba cu galuste mi-am dorit sa fac si o varianta de post a acestora, doar ca in sos. Ei bine, iata ca am infaptuit si aceasta varianta. Desi am testat cu teama reactia familiei cu privire la acestea, pana la urma galustele Jiaozi s-au dovedit insuficiente pentru a astampara pofta comesenilor. :))

Ingrediente

  • Aluat:
  • 350 g faina de grau (+extra pentru modelat)
  • 1 morcov potrivit (100 g curatat)
  • 125 ml apa rece
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 100 g granule de soia
  • 150 g ceapa
  • 1 morcov mic (30 g curatat)
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/4 lingurita ghimbir pudra
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • Sos:
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa mica (60 g curatata)
  • 1 ardei gras rosu (50 g)
  • 300 ml apa (flosesti apa in care ai fiert galustele)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 ardei copti curatati (120 g)
  • apa si sare pentru fiert granulele de soia si pentru fiert galustele

Mod de preparare

Aluat:

1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca.

2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci bine pana cand obtii un aluat lipicios. Framanti bine si inglobezi treptat restul de faina (50g ).  

3. Acoperi vasul si lasi aluatul sa se odihneasca 30 de minute.

Umplutura:

1. Pune granulele de soia la fiert in apa cu sare, cu o ceapa mica (50 g) si cu tarhon, 20 de minute. Dupa ce au fiert le lasi la scurs intr-o sita.

2. Intr-un vas pui granulele de soia fierte si scurse de apa, morcovul razuit, o ceapa mare (100 g) taiata cubulete, cimbrul, ghimbirul si  sarea, si amesteci bine.

Asamblare si fierbere:

 1. Imparti aluatul in doua. Pudrezi blatul cu faina, rulezi fiecare bucata de aluat sub forma unui cilindru si il imparti in 8 bucati egale. Vei forma care o biluta din fiecare bucata de aluat, apoi o vei intinde sub forma unui cerc. 

 2. Pui in centrul cercului care o lingurita de umplutura, alipesti marginile opuse la mijloc apoi pliezi restul de aluat inspre mijloc. Gasesti aici un filmulet care explica mai multe moduri de pliere, eu am folosit modul 4. Fiecare coltunas format il vei pune pe masa pudrata cu faina pana cand ii termini pe toti, apoi treci la pasul urmator.

 3. Infierbanti apa cu sare si pui galustele la fiert, le lasi pana cand se ridica la suprafata (~5-6 minute). Si intre timp te ocupi de sos.

 Sos:

 1. Incinge o tigaie neaderenta, adauga uleiul, ceapa taiata cubulete si ardeiul gras si caleste-le (pana cand devin lucioase), adauga pasta de tomate si mai lasi un minut amestecand continuu. Adaugi apa de la galuste si lasi pe foc mic 5 minute (sau pana cand observi ca sosul s-a ingrosat). 

 2. Pui sosul intr-un vas, adaugi ardeii copti si pasezi totul cu un mixer vertical. 

La final pui galustele in sos. 

S-aveti pofta!

P.S. Am folosit ardei copti conservati ca aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Galuste cu soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata

Postat de rocsi_1612

Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata

Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul. Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim. Le incorporam in bol, impreuna cu...

Citeste continuarea

Burrito vegetarian, de post

Postat de rocsi_1612

Burrito vegetarian, de post

Orezul il spalati, il puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a patruns, il rasturnati intr-o sita si il lasati sa se scurga bine. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.03.2015, 12:09
Ai adus papa bun!
la 24.03.2015, 12:10
Am adus.
la 24.03.2015, 12:19
Interesanta reteta ta! Chiar daca nu mananc soia imi place ce ai facut tu aici!
la 24.03.2015, 12:20
Multumesc, Simo! O poti inlocui cu ce iti place.
la 24.03.2015, 12:23
Desigur Alina!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking