Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor

Postat de caroline in Mancaruri de legume
23 Aug 2014 | 27784 vizualizari
Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor

Cui nu ii plac ciupercile?Eu le ador in orice combinatie.De data aceasta am incercat o reteta ce o aveam de mult pe lista de asteptare :) ... ieri i-a venit randul si ne-a placut tare mult.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignion
  • 1 ceapa alba ( mica)
  • 1 kg rosii
  • 3 oua
  • 30 gr parmezan
  • 1 lingura cu unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Incepem prin a curata ciupercile de pielita ,le spalam si le taiem in doua pe lung apoi le feliem  ( sau doar le feliem,in functie de marimea lor ) .

Separat punem o tigaie la foc potrivit.Topim untul si adaugam ceapa curatata,spalata si tocata marunt.Lasam pana ce ceapa prinde o culoare aurie...

Adaugam ciupercile si lasam pana ce se va evapora apa de la ciuperci si se vor cali impreuna cu ceapa.

Rosiile le spalam si le feliem in felii nu foarte subtiri.

Ungem bine cu unt un vas pentru cuptor si asezam un prim strat de rosii.Presaram sare si piper.Punem apoi un strat cu jumatate din cantitatea de ciuperci cu ceapa.

Continuam cu un strat de rosii pe care presaram din nou sare si piper.Adaugam apoi restul de ciuperci.

Incheiem cu un strat de rosii( eu pentru ultimul strat am facut un mix de rosii mari si cele cherry ) si ornam cu felii de ciuperci pe margini.

Separat batem spuma ouale cu ajutorul unui tel.Adaugam parmezanul si amestecam bine.

Turnam amestecul de oua pe toata suprafata vasului.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20-30 minute.Pana ce oual s-a prins si rosiile s-au rumenit usor la suprafata.

Se serveste imediat ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Budinca de cartofi by Merisor

Postat de Bunica

Budinca de cartofi by Merisor

Punem la fiert intr-o craticioara apa cu sare. Cartofii curatati spalat ii taiem in cuburi. Cand sunt fierti ii strecuram si-i lasam la racit,putin. Amestecam branza cu ouale si mararul...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu branzeturi si legume

 Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2014, 16:47
Imi plac mult ciupercile!
la 23.08.2014, 16:48
Si mie
la 23.08.2014, 16:53
bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
la 23.08.2014, 16:59
Astazi am cumparat galbiori,pentru astazi am gatit,dar in zilele ce urmeaza....
la 23.08.2014, 17:00
Pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking