Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati

Postat de merisor67 in Porc
30 Ian 2015 | 11278 vizualizari
Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati

Acest gen de mancare imi aduce aminte de copilarie, cand ne-o prepara mama, cu carne afumata de la oala. Eu am facut-o cu bacon si a iesit o bunatate, insa nu am reusit sa redau gustul copilariei.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • 2 L apa pentru fiert cartofii
  • 500 gr bacon
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 5 bucati gogosari murati
  • 200 gr ketchup
  • 100 ml ulei
  • 25 gr unt
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 1/2 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti.

Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam si ii taiem in sferturi.

Ii asezam intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, presaram putina sare peste ei si busuioc uscat si maruntit.

Cat timp fierb cartofii preparam si sosul.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam julien,

Baconul il taiem tot julien.

Punem uleiul la incins si inabusim in el baconul si ceapa.

Spun inabusim pentru ca acoperim vasul si lasam ingredientele sa se inabuse la foc mediu.

Cand ceapa devine translucida si baconul este bine preparat, adaugam ketchupul si un praf de cimbru.

Mai lasam vasul 10 minute pe foc, apoi adaugam usturoiul curatat si trecut prin presa.

Intindem acest sos peste cartofii si dam vasul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade

La final adaugam bucatile de gogosar, taiate julien si patrunjelul verde tocat marunt.

Este o nebunie de mancare, dulce si usor picanta, iar gogosarul amestecat printre cartofi, ii confera un gust aparte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore....

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu ceapa

Postat de rocsi_1612

Tocanita de porc cu ceapa

Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2015, 18:27
N-o să-i redai gustul niciodată.Era făcută de MAMA.
la 30.01.2015, 18:32
Mai mai,ce bunatate de mancare le-ai facut ginerilor mei!
la 30.01.2015, 18:51
Mena ) cica, ginerilor tai. Ii ia pe amandoi?
la 30.01.2015, 18:51
Buni, asa este!
la 30.01.2015, 19:17
vaiiiiiiiiiii ce bunaciune

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking