Melcisori cu nuca si gem de macese

Postat de diaconta in Dulciuri
7 Mai 2016 | 6075 vizualizari
Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe, iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată. Pentru a completa gustul, am  adăugat o glazură acrişoară de lămâie. Foarte mult îmi place cum se lucrează aluatul  acesta, ca să nu mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară, primite de la verişoara mea.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 50 g zahar
  • 180 g unt moale,82% grasime
  • 7g drojdie uscata(1 plic)
  • Vanilie,coaja de lamâie
  • Sare
  • Gem de măceşe
  • 150 g nucă măcinata

Pentru glazurat:

  • Zeama de la o lamâie
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Faina am amestecat-o cu drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale.

Am omogenizat toate ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare,am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.

Neaparat sa folositi un unt de calitate,cu procent mare de grasime.

Am mixat pâna ce untul a fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii vasului.

Am mai framântat putin aluatul cu mâna,apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru câteva ore.

Da,la frigider.Acest aluat va dospi foarte bine la frigider  si apoi se va lucra foarte usor cu el.

Dupa ce a dospit suficient,am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.

Am uns cu gem de măceşe si am presarat cu nuca macinata.

Am rulat foaia,apoi am taiat bucati de aproximativ 5 cm,pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.

Le-am  lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit cuptorul la 200 de grade.

Am pus tava la cuptor pentru 20 de minute,pe treapta de jos a cuptorului.

Pentru glazura,am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca erau fierbinti.

Eu nu m-am abtinut si am mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.

Voi sa faceti cum credeti de cuviinta.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si gem de macese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Muffins cu oua de ciocolata

Postat de RuxyRux

Muffins cu oua de ciocolata

Untul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa). Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de Meea

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Sa inceapa distractia! Mixam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit.Adaugam branza si continuam mixatul,apoi adaugam praful de copt stins (in zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2016, 22:00
Ce bine arata...o sa stiu unde sa ma uit cand o sa vreau sa fac!
la 07.05.2016, 22:03
Vreau si eu gem de macese, imi place sa-l mananc ''dezgolit''...
la 07.05.2016, 22:08
Cleme,tare mult imi place si mie.
Cred ca trebuie sa facem mai mult la toamna
la 07.05.2016, 22:12
Din asta n-am facut stiu ca e mai migalos....
la 07.05.2016, 22:18
Minunati!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking