Ingrediente
- Aluat:
- 300 ml zer de capra
- 2 oua mici de tara
- 1 lingura unt moale
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 3 pliculete green sugar
- 650-680 g faina
- 1 cub mic de drojdie sfaramitata
- Umplutura:
- 300 gr nuca prajita si macinata
- 2 linguri scortisoara macinata
- 2 linguri Rom (nu esenta, bautura alcoolica-Rom)
- 100 g unt topit
- 8 pliculete green sugar
- pentru glazura:
- 2 linguri unt topit
- 1 lingura plina de branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
- 1-2 linguri smantana grasa
- 3 plicuri green sugar
- Decor:
- fulgi de migdale(optional)
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul una dintre bucati intr-un dreptunghi/foaie nu gros, dar nici foarte subtire.
Pentru umplutura: nuca putin prajita si macinata o amestecam cu untul topit, scortisoara, romul si inlocuitorul zaharului-green sugar. Amestecam bine ingredientele pana obtinem o pasta mai consistenta. Cu jumatate din compozitie ungem prima foaie de aluat intinsa, adunam marginile pe lungime si facem sul aluatul umplut. Strangem putin ruloul/sulul intre maini pentru a se lipii marginile. Taiem sulul in bucati de 2-3 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava captusita cu fartie de copt. Am folosit si o tava rotunde din iena pe care am sprayat-o cu putin ulei. Lasati spatiu intre melcisorii din tava si lasati tava la loc caldut pentru 10-15 minute. Coaceti melcii la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana sunt rumeni deasupra.
Pentru glazura: se amesteca bine toate ingredientele. Compozitia rezultata va fi una fluida, care va curge de pe lingura. Folositi o pensula si glazurati melcii imediat ce au fost scosi din cuptor. Se lasa sa se raceasca, se presara pentru decor fulgi de migdale si se servesc. Sa va fie de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|