Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 gr branza ricotta
- 100 gr zahar
- 3 oua
- 200 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 10 gr drojdie proaspata
- sare
Mod de preparare
Se pune drojdia cu o lingura zahar ,o lingura de faina si putin lapte caldut si lasam sa dospeasca.
Branza o amestecam cu zaharul,ouale si uleiul.
Adaugam drojdia dospita si restul de faina amestecata cu sarea.Se framanta cu laptele caldut.Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Lasam aluatul sa dospeasca la loc cald pana ce isi va dubla volumul.
Intindem o foaie de aluat ,presaram zahar si rulam.Taiem bucati si le punem in tava.
Le mai lasam 10-15 minute la dospit.
Le coacem in cuptor la 180 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|