Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
9 Noi 2018 | 3953 vizualizari
Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Ingrediente

  • 150 grame branza Feta
  • 1 lamaie
  • 12 masline negre
  • cateva crengute de oregano proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 ardei capia
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 chili
  • 5 rosii coapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 oua
  • patrunjel proaspat
  • fulgi de chili
  • pita pentru servit

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. 

Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor. 

Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de lamaie rasa, maslinele tocate, cateva crengute de oregano, se aseaza bucatile de lamaie de jur imprejur, se adauga putina sare, piper si ulei de masline. Se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 20 de minute. 

Intre timp, se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ardeii capia, ceapa, chiliul si cateva crengute de oregano. Se gatesc 10 minute la foc mediu, apoi se adauga rosiile tocate, pasta de tomate, dovlecelul, sare si piper si se mai lasa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putin apa daca este nevoie. 

Cu ajutorul unei linguri, se creaza 4 adancituri din loc in loc si se adauga cate un ou spart, in fiecare. Se lasa 5 minute, se acopera apoi cu un capac si se mai lasa 5 minute. 

Se serveste cu patrunjel proaspat, branza Feta coapta, fulgi de chilli, pita si feliile de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sufleu de legume

Postat de violeta30

Sufleu de legume

Calim in ulei ceapa taiata cubulete, adaugam cartofii cubulete si ciupercile tocate in patru si le lasam sa se caleasca putin. Adaugam apoi amestecul mexican si lasam pana se inmoaie. ...

Citeste continuarea

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Postat de merisor67

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2018, 12:25
Ce frumusete !!
la 09.11.2018, 16:17
Ce bine arata !
la 09.11.2018, 19:07
Mi-ar plăcea așa ceva la mine-n farfurie...!
la 09.11.2018, 19:40
Arata atat de bine!
la 09.11.2018, 20:27

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking