Ingrediente
- 300 g linte rosie
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingura oregano
- ardei iute
- sare
Mod de preparare
Taiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile.
Adaugam apa cat sa acopere lintea si pasta de tomate si lasam la fiert aprox. 40 de min. Adaugam sare si un praf de oregano.
Pasam lintea fiarta si lasam deoparte.
Calim in 2 linguri de ulei oregano si ardeiul iute tocat cat mai marunt.
Servim supa cu amestecul de ardei iute si cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|