Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta

Postat de miha in Torturi
22 Iun 2010 | 10966 vizualizari
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta

Ingrediente

  • Blat bezea:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Inghetata de ciocolata cu menta:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml sirop de menta
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte

Mod de preparare

Blat bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie.

In tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde un strat uniform de bezea si de jur imprejur se spriteaza o bordura cu "moturi" :)

Tava se da la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana bezeaua incepe sa se aureasca, in jur de 3-4 ore. Blatul de bezea va trebui sa fie uscat si crocant.

Inghetata de ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si cacao, se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand compozitia s-a racit se adauga siropul de menta si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da vasul la congelator pentru cateva ore.

Blatul de bezea racit se "umple" cu bombite de inghetata si se presara cu bilute de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort Medovik

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort Medovik

Pentru foi mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Punem intr-un vas pe foc untul si mierea pana se topesc.Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie peste compozitia din vas si...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Postat de rhapsody

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2010, 00:18
la 22.06.2010, 00:19
ce nebunie.....
la 22.06.2010, 00:21
Bine ai revenit Ela! Imi era dor de tine.
la 22.06.2010, 00:24
la 22.06.2010, 00:24
am intrat repede sa vad ce ai mai pregatit la miez de noapte si ma duc la somn ca de cand iau medicamente sunt zombi

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking