Merluciu cu legume si sos de rosii

Postat de caroline in Peste
10 Sep 2014 | 8737 vizualizari
Merluciu cu legume si sos de rosii

Pestele este pe cat de bun pe atit de sanatos ... mai ales daca il servim alaturi de legume si sos de rosii facut proaspat cu rosii din gradina :)

Ingrediente

  • 8 bucati file merluciu
  • 200 gr ciuperci tip champignon
  • 4 cartofi mici
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 4 rosii mari ( bine coapte )
  • salvie
  • rozmarin
  • zahar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici .

Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn si este gata cand va ajunge consistenta dorita.

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem rondele subtiri .

Dovleceii ii spalam , indepartam capetele si ii feliem rondele.

Ardeii ii curatam de seminte si nervuri,indepartam cotorul ,ii spalam si ii taiem in patrate .

Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim legumele la foc iute. Presaram sare si piper.Le scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a se pastra calde.

Separat curatam ciupercile,le spalam si le taiem in jumatate.Le calim in tigaia in care au fost calite legumele.Presaram sare dupa gust.Cand sunt gata le punem in farfuria cu restul legumelor si acoperim .

 Spalam pestele,indepartam apa cu ajutorul unui servet de hartie si il rumenim usor pe ambele parti  intr-o tigaie antiaderenta .

Servim pestele cu sosul de rosii alaturi de legumele calite ! 

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu legume si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

File de biban la cuptor

Postat de Ksenya

File de biban la cuptor

Pestele il verificam de oase  ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de...

Citeste continuarea

File de macrou pe pat de mamaliga

Postat de Bunica

File de macrou pe pat de mamaliga

Fileul de macrou se spala,se usuca bine cu un servetel absorbant si se pune in tigaia Dry Cooker.Lasa 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-un ceaun punem apa cu sare la fiert. Cand da in clocot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2014, 15:38
la 10.09.2014, 15:41
Adele
la 10.09.2014, 15:42
like like like
la 10.09.2014, 15:44
la 10.09.2014, 15:45
Ooooo!ce farfurie frumoasa!Ce e in ea e delicios!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking