Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Postat de ela2015 in Dulciuri
28 Ian 2017 | 78518 vizualizari
Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei ca la bucatarasi acasa!  Bune, placute si spornice, vestitele minciunele, desertul bunicilor noastre! La prepararea aluatului pentru reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei, am folosit reteta clasica de cozonac! 

Ingrediente

Ingrediente Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

  • 500 gr. faina alba cernuta + 30 gr. pentru infainat masa de lucru;
  • 100 gr. unt moale (nu topit);
  • 50 gr. zahar brun
  • 100 gr. smantana grasa (25%)
  • 100 ml. lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa cu sare fina
  • 1 lingurita cu zahar vanilat (facut in casa)
  • 200-300 ml. ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru servit.

Mod de preparare

Preparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei).

Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor.

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu o lingurita de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa dospeasca.

Intr-un bol mic, amestecam si omogenizam galbenusurile, sarea, smantana, zaharul pudra vanilat si restul de zahar brun.

Facem o "fantana" in vasul cu faina si turnam cele doua compozitii. Amestecam cu mainile, mai usor la inceput, iar pe parcurs mai energic, pana formam un aluat fin, dens, frumos.

Daca aluatul vi se pare lipicios (depinde foarte mult de faina folosita), mai punem cateva prize de faina si / sau ulei pana se leaga si nu se mai lipeste de maini.

Framantam aluatul maxim 30 de minute, dupa care il lasam la dospit, intr-un loc cald, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua. Infainam suprafata de lucru (nu e un pas obligatoriu), intindem aluatul si incepem sa il decupam, in dreptunghiuri mai mici sau mai mari. In mijlocul dreptunghiurilor, facem cate o taietura mica si trecem un colt sau pe amandoua prin ea.

Intr-o tigaie (sau friteoza) incingem uleiul si punem "minciunele" la prajit, pe ambele parti, pana devin frumoase si aramii. 

Le scoatem pe servete absorbante. 

Le servim calde sau reci, simple, pudrate, cu creme, frisca, dulceata!

Spor si pofta buna! 

Stiti ce-mi mai aminteste mie de bunica? Acest delicios Lapte de pasare si Minciunelele (uscatele Sau Scovergi) cu Smantana

Eu le fac des copiilor si biscuiti spritati sau biscuitii copilariei

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert cozonac cu nuca

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem...

Citeste continuarea

Fursecuri cu untura si smantana

Postat de Constelatialeu

Fursecuri cu untura si smantana

Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2017, 20:57
la 28.01.2017, 21:16
Waw .... ce bine arata ! Vreau si eu!
la 28.01.2017, 21:17
Ce pufosenii gustoase!
la 28.01.2017, 21:20
Bun gasit, Diana!
la 28.01.2017, 21:21
Multumesc, Georgiana! Te servesc cu mare drag!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking