Mini cheesecake cu dulceata de capsuni

Postat de Oana in Prajituri
15 Mai 2014 | 4035 vizualizari
Mini cheesecake cu dulceata de capsuni

Ieri m-am apucat si am facut dulceata capsunelele ramase in frigider si azi am mancat-o cu cheesecake, miam!

Ingrediente

  • Pentru dulceata:
  • 800 g capsuni
  • 100 g zahar brun
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru cheesecake:
  • Blat:
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt topit
  • optional, o lingura zahar brun
  • optional, o lingura cacao
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • Umplutura:
  • 400 g crema de branza
  • 100 g smantana sau mascarpone
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingurita vanilie
  • 70 g zahar brun

Mod de preparare

Dulceata am facut-o foarte usor, am pus capsunile la fiert, la foc mic, cu zahar si zeama de lamaie, am amestecat din cand in cand si am luat spuma de deasupra. Cand a inceput sa se ingroase am oprit focul si am transferat-o intr-un bol si am lasat-o la racit. Optional, se poate mixa cu un blender vertical si se poate transforma intr-un sos delicios!

Pentru blatul de cheesecake, am sfaramat biscuitii digestivi cu un minirobot. Optional, se poate adauga  o lingura de zahar si o lingura de cacao si am turnat deasupra untul topit. Am pus apoi si scortisoara, pentru o aroma deosebita. Am amestecat totul si am pus in fiecare forma de ceramica cate doua linguri de compozie si le-am presat bine cu lingura.

Compozitia de branza se prepara foarte usor, am amestecat toate ingredientele la mixer, apoi am pus in fiecare forma cate 3 linguri. 

Am pus formele in cuptorul incalzit la 180 de grade, iar cand s-au rumenit frumos deasupra le-am scos. Compozitia se va umfla si se va crapa usor, iar cand sunt scoase din cuptor se va lasa, dar va fi inchegata bine.

Am pus deasupra dulceata de capsuni, o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni

Postat de simona72

Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni

Pentru blat: mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu 6 linguri zahar. Dupa ce devine spumos ca o crema, adaugam treptat cate un ou. Mixam foarte bine dupa fiecare ou adaugat. Faina o...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si capsuni

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu branza si capsuni

Se spala capsunile si se rup coditele. Se lasa sa se scurga bine de apa. Branza se amesteca bine cu zaharul si smantana pentru a obtine o compozitie mai cremoasa (in cazul in care branza este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 15:56
Bun tare
la 15.05.2014, 15:58
bun bun
Pacat ca trebuie sa stau la serviciu ca veneam sa gust una!
la 15.05.2014, 15:58
Eu am o problemă la trebuirle astea, în sensul că-s nemulţumit că toate-s "mini", adică "maxi" de ce nu se fac?
la 15.05.2014, 16:03
Wooooowww! Yummy!
la 15.05.2014, 16:05
Victor, le mananci ca pe bomboane, dintr-un foc . Ce aroma trebuie sa aibe

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking