Mini clatite cu pudra de roscove

Postat de rhapsody in Dulciuri
11 Feb 2014 | 3979 vizualizari
Mini clatite cu pudra de roscove

Stiti deja ca atunci cand vine vorba de facut clatite ma las pagubasa insa, de data aceasta, mi-am luat inima-n dinti, de fapt am strans bine din dinti si m-am pus pe trebusoara. Pot zice doar atat: bune, simple si rapide. :)

Ingrediente

  • 2 oua mari (L)
  • 100 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 180 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 30 g pudra de roscove
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt praf de copt
  • Umplutura si decor:
  • 200 g smantana pentru frisca (30 % grasime)
  • 1 lgt zahar
  • 100 g dulceata de caise

Mod de preparare

1. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand cresc considerabil in volum si se deschid la culoare.

2. Adaugam uleiul, mixam bine apoi punem laptele, faina cernuta si mixam pana la incorporare.

3. Punem pudra de roscove, praful de copt si scortisoara in compozitie si mixam 1-2 min bine.

4. Ungem o tigaie cu ulei, luam cate o lingura de compozitie si punem in tigaia incinsa. Cand s-au copt pe o parte le intoarcem ca sa se coaca si pe cealalta parte. Scoatem mini clatitele pe o farfurie si le lasam la racit. Procedam la fel pana cand terminam compozitia.

5. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul, mai inatai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand creste in volum si devine aerata.

6. Formam turnulete din cate 3 clatite punand pe fiecare clatita frisca la margine, iar in mijloc cate o lg de dulceata. Deasupra decoram cu frisca si pudra de roscove.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini clatite cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bomboane Raffaello

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Raffaello

Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama...

Citeste continuarea

Desert papanasi

Postat de licurici_lra

Desert papanasi

Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 12:41
Îmi plac clătitele, de orice fel, atât spun doar.
Aaaa, am uitat, să fie cât de multe.
la 11.02.2014, 12:47
Tare aromate si frumoase
la 11.02.2014, 12:51
la 11.02.2014, 12:53
bune
la 11.02.2014, 12:57
Delicioae

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking