Mini cupcakes cu visine si frosting de mascarpone

Postat de BucatariaS in Prajituri
30 Mai 2014 | 2548 vizualizari
Mini cupcakes cu visine si frosting de mascarpone

Am gasit tavita pentru mini cupcakes-uri. Nu erau in plan dar de dragul ei binenteles ca nu m-am putut abtine si am trecut la treaba. Am gasit si forme de hartie pe masura formelor din tavita asa ca asta a fost picatura care a umplut paharul.

Ingrediente

  • CREMA:
  • 250 g mascarpone
  • 300 g frisca lichida Meggle
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri sanatoase cu dulceata de cirese sau visine
  • 1 pliculet gelatina (10g)
  • BLAT:
  • 2 oua
  • 155 g zahar (3/4 cana)
  • 130 ml ulei (1/2 cana)
  • 200 ml lapte (3/4 cana)
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 210 g faina (1 1/2 cana)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 cuisoare pisate
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 compot de visine (aproximativ 350g masa scursa)

Mod de preparare

Am mixat ouale cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet, dupa care am adaugat ingredientele lichide astfel: uleiul turnat in fir subtire, laptele la fel si esenta de rom. Dupa ce s-a omogenizat bine, am adaugat ingredientele solide astfel: lingurita de bicarbonat, scortisoara, cuisoarele, iar faina si cacaoa le-am cernut usor in timp ce mixam la viteza mica pentru a nu obtine o frumusete de cocoloase. La sfarsit am adaugat ciocolata taiata cubulete foarte mici si visine din compot fara samburi.

Am incins cuptorul la 180 grade timp in care am turnat compozitie in fiecare forma de hartie cu ajutorul unei linguri cat pentru a umple 3/4 din forma. Le-am bagat la copt pentru aproximativ 15 minute. Dupa coacere le-am lasat pe un gratar pana la racire.

Pentru crema am pus gelatina la hidratat in 100ml apa timp de 10 minute, dupa care am bagat in cuptorul cu microunde pentru fix 10 secunde. Ea trebuie sa fie topita complet. In timp ce gelatina a ramas la racorit, am mixat putin dulceata inainte de a pune branza mascarpone pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat 2 linguri de zahar pudra, toata crema mascarpone si am mixat pana cand toate ingredientele s-au omogenizat bine. Daca se inmoaie, se baga putin la rece pana se intareste. Din cauza calitatii si a caldurii este posibil sa isi piarda din cosistenta.

In alt bol am mixat la viteza mare frisca Meggle (se pare ca din toate incercate, aceasta este singura care a iesit din prima foarte tare si pufoasa) pentru aproximativ 4-5 minute timp in care a devenit foarte tare. Am incorporat usor frisca in crema de mascarpone cu ajutorul unui tel. Din crema obtinuta am adaugat 3 linguri mari in gelatina, am amestecat bine si am adaugat totul usor in crema. Recomand tel deoarece se amesteca mult mai bine si mai repede ingredientele. Daca folositi lingura si avand in vedere ca sunt si doua culori diferite riscati sa pierdeti foarte mult din volum pana se incorporeaza. Daca nu va place consistenta sau din cauza faptului ca nu s-au incorporat bine ambele creme si aveti bucatele albe si roz foarte mari, puteti mixa pentru 30 secunde la viteza mica cu paletele pentru amestecat in cazul in care exista. Daca nu, se pot folosi si cele pentru batut dar scoateti din cand in cand paletele din compozitie.

Am bagat totul la congelator pentru aproximativ 1 ora urmarind sa nu inghete. Crema trebuie sa fie tare pentru a putea fi usor de manevrat. Am pus de 4 ori crema in cornetul pentru ornat deoarece din cauza temperaturii mainilor se incalzeste foarte repede si se inmoaie. La inceput crema va parea putin fragila dar dupa ce va sta peste noapte la rece veti observa ca va fi cu totul alta crema mult mai tare. Si sa nu uit lucrul cel mai important, nu mancati toata crema pana nu ornati mini cupcakes-urile deoarece va asigur ca nu veti mai avea scapare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cupcakes cu visine si frosting de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Postat de Mokuska

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce

Postat de gospodariu

Desert placinta cu branza dulce

Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.Se adauga apoi coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 16:32
Ce bine arata
la 11.11.2014, 18:46
la 04.05.2015, 11:09
La multi ani!!!!
la 04.05.2015, 14:01
Multumesc!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking