Mini focaccia

Postat de lili in Piine
5 Noi 2019 | 2524 vizualizari
Mini focaccia

 Perfecte pentru o gustare, pentru pachetelul de la scoala sau servici, pentru masa de pranz sau chiar pentru picnic. Raman moi si sunt foarte gustoase. Eu am ales sa le fac cu mixt de seminte.

Ingrediente

  • 400 grame faina
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei masline ( sau de care aveti in casa)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de copt
  • mix 4 seminte Sano Vita
  • sare roz de Himalaya Sano Vita

Pentru uns:

  • 20 ml ulei
  • 20 ml apa

Mod de preparare

Punem intr-un castron laptele si uleiul, adaugam sarea si zaharul si apoi treptat faina si praful de copt. Framantam bine compozitia obtinuta si lasam sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Dupa cele 10 minute de odihna intindem aluatul intr-o foaie de 5 cm de groasa. Taiem cercuri cu un pahar. Sau le decupam cat de mare doriti. Eu am folosit un pahar cu diametrul de 8 cm. Dupe ce le decupam, rondelele le punem in tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt si le lasam iar la odihna 10 minute acoperite cu un prosop.

Intre timp dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. Luam discurile de aluat gata odihnite si  facem niste gauri mici in ele. Punem ulei de masline si presaram seminte si sare peste ele. Le dam la cuptor. Dupa 10 minute scoatem tava si ungem mini focaccia cu amestecul de apa si ulei si le mai punem in cuptor cca 5-10 minute.

Rezultatul este unul wow!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Placinta ciobanului

Postat de Ksenya

Placinta ciobanului

Pornim cuptorul la 180 grade. 1.In apa se dizolva drojdia 2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul. 3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2019, 10:46
la 07.11.2019, 11:42
Sunt bune!
la 07.11.2019, 16:40
la 10.11.2019, 09:25
Bune!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking